Hoppa till innehåll

Arbeta med inlägg

Här beskrivs hur man publicerar blogginlägg och nyhetsartiklar. I princip är de båda samma sak men beroende på vilket WordPress-tema man använder så presenteras dem på olika sätt.

Visa alla inlägg

Klicka på Inlägg i navigeringsmenyn. Här listas alla inlägg som publicerats eller som ligger som utkast. Klicka på inläggens titlar för att göra ändringar.

Skapa ett nytt inlägg

För att skapa ett nytt inlägg, klicka på Skapa nytt högst upp på sidan.

Ge inlägget en titel genom att fylla i fältet högst upp som heter ”Lägg till rubrik”. Sedan skriver du din text och lägger till dina bilder med de olika blocken (läs mer om block längre fram i dokumentet).

Övriga inställningar                                       

Klicka på Förhandsgranska högst upp till höger för att förhandsgranska inlägget innan publicering.

Klicka på Dokument högst upp i högerkolumnen för att göra generella inställningar för inlägget.

Klicka på Kategorier och välj vilken kategori inlägget hör till. Saknas en kategori går det att klicka på Lägg till ny kategori för att skapa den. Alla kategorier kan hanteras när som helst under valet Kategorier i navigeringsmenyn.

Klicka på Utvald bild och lägg till en rubrikbild för inlägget. Beroende på ditt tema används bilden på lite olika sätt. Den kan t ex visas som ett omslag eller som en rubrikbakgrund. Bilden gör ofta att både bloggarkivet och inlägget blir mycket snyggare så det är klokt att göra det till vana att alltid lägga till en utvald bild.

Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan accepterar du användningen av cookies.